1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    Terug

    Hulp tijdens de zwangerschap en kraamhulp

    Gepubliceerd op: 2-28-2019Bewerkt op: 10-31-2023
    ZP® - Magazine Gepubliceerd op: 2-28-2019Bewerkt op: 10-31-2023
    Geschreven door: ZP® - Magazine
    Baby on the way! Tijdens de zwangerschap zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen voor de komst van de baby. Kraamzorg is één van de dingen die jullie gaan regelen terwijl de baby nu nog lekker doorgroeit in je buik. Je gaat nu steeds meer beseffen dat je moeder wordt en je fantaseert en droomt hier dagelijks over. In week 15 van de zwangerschap zijn de handjes van de baby net zo groot als kleine erwtjes en heeft het hoofdje ongeveer de grootte van een knikker. Daarnaast is de baby nu ongeveer zo groot als een muis +/- 10 cm en ‘helemaal af’, klaar om door te groeien. Hoogstwaarschijnlijk ben jij al 2 tot 4,5 kilo aangekomen!

    Hulp tijdens de zwangerschap

    Vanaf nu worden de simpele dingen steeds lastiger om te doen en is extra hulp zeker niet mis! Het voordeel van het inzetten van hulp in de huishouding is dat je gedurende de zwangerschap elkaar alvast leert kennen. Zo kunnen jullie je wensen doorgeven zodat het huishouden nu en straks soepeltjes verloopt en jullie weten wat je aan elkaar hebt. Zo kunnen jullie je focussen op het regelen van belangrijke zaken zoals de kraamverzorgster en daarnaast de leuke voorbereidingen!

    Wat doet een kraamverzorgster

    De werkzaamheden van de kraamverzorgster: ‘De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de verzorging van de moeder en haar baby. Hij of zij assisteert de verloskundige tijdens de geboorte van het kindje en ondersteunt jullie waar nodig.’ Helpen in het huishouden kan een taak zijn voor de kraamverzorgster maar in feite is het zonde van de kostbare tijd. Het wordt natuurlijk even wennen als de baby straks geboren is, zeker als het jullie eerste kindje is. Een huishoudelijke hulp kan voor de huishoudelijke taken zorgen, zodat de kraamverzorgster de kostbare uren kraamhulp echt aan jou en de baby kan besteden. Kraamverzorgsters hebben namelijk goede tips en ervaring waardoor ze jullie als kersverse ouders goed op weg kunnen helpen. Ze weten alles omtrent de voeding en verzorging van de baby en houden een oogje in het zeil wat betreft de gezondheid van moeder en kind.

    Hulp na de bevalling als aanvulling op de kraamzorg

    Iedereen heeft na de bevalling recht op kraamzorg. Het aantal uur waar jullie recht op hebben hangt af van de situatie: dit kan variëren van 24 tot 80 uur. Op basis van het Landelijk Indicatie Protocol Kraamzorg wordt er bepaald hoeveel uur kraamzorg vergoed wordt in jouw situatie. Willen jullie de kraamverzorgster langer inhuren dan het aantal uur waar eigenlijk recht op is dan is dat mogelijk. De kosten zijn dan alleen voor eigen rekening. Het tarief voor de kraamzorg is in 2020 vastgesteld op €50,60 per uur. Het is daarom zonde om de kraamzorg voor extra uren in te zetten en de kosten kunnen erg hoog oplopen. Daarom is het zonde om de kraamverzorgster in te zetten voor huishoudelijke klussen, daar kan je ook iemand anders voor langs laten komen! Je bespaart daarnaast een hoop geld want je boekt al een schoonmaker vanaf zo'n €15 per uur. Een stuk goedkoper dan een uur kraamzorg dus.

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard