1
×

Inbox

  • Notificaties0
  • Taken0

Notificaties

    category-image

    De kraamtijd

    De eerste weken na de bevalling

    Terug

    De kraamtijd

    Geschreven door: ZP® - Magazine
    ZP® - MagazineGeschreven door: ZP® - Magazine
    De eerste zes weken na de bevalling worden de kraamperiode genoemd. Tijd om te herstellen, te genieten van de eerste momenten en te wennen aan het leven met een baby. Daarnaast zul je misschien veel vragen hebben als: hoe gaat ontzwangeren in zijn werk? Wanneer mag ik weer seks hebben? Wat zijn kraamtranen? Hier lees je alles over wat je kunt verwachten in de kraamtijd.

    Tip: Als je goed voorbereid de kraamtijd tegemoet wilt gaan, volg dan onze zwangerschaps- en bevalcursus, deel van ons online cursuspakket

    • 1. Herstellen na de bevalling
      Bekijk
      content-image

      Na je bevalling heeft je lichaam tijd nodig om weer te herstellen en ontzwangeren. Tijdens je kraamtijd word je voldoende gecontroleerd. Zo wordt er gekeken naar of je binnen twee uur weer kunt plassen en of de ontlasting weer op gang komt. Daarnaast kun je last hebben van naweeën en bloedverlies. Ook kan je last hebben van pijn aan de vagina wanneer je bent uitgescheurd of ingeknipt. De eerste week heeft je lichaam vooral behoefte aan veel rust. Sporten kan ongeveer na zes weken.

    • 2. Kraamzorg
      Bekijk
      content-image

      Baby on the way! Tijdens de zwangerschap moeten er een hele hoop dingen geregeld worden. Kraamzorg is er daar één van, want je kunt wel wat hulp gebruiken als de baby net geboren is. Iedereen in Nederland heeft in de week na de bevalling recht op kraamzorg. Het aantal uur verschilt per situatie en varieert van 24 tot 80 uur. Tijdens de intake bij het kraambureau bespreek je jouw wensen en eventuele bijzonderheden.

    • 3. Hechting tussen jou en je baby
      Bekijk
      content-image

      De kraamtijd: wat een prachtige periode! De eerste dagen samen met je kindje. Waarin jullie aan elkaar wennen en elkaar leren kennen. Waarin ouders en hun kindje zich aan elkaar hechten. Waarin je de basis legt voor een liefdevol en gezond leven. Als kraamverzorgende gun ik jou straks vooral een ontspannen kraamtijd.

    • 4. Het kraampakket: wat moet je allemaal in huis hebben?
      Bekijk
      content-image

      Zorg dat je straks goed voorbereid bent op de bevalling. De checklist die hier staat moet uiterlijk week 37 van je zwangerschap af zijn gewerkt. Eerder mag en kan (deels) natuurlijk ook. Lees hier wat je nodig hebt, inclusief een checklist.

    • 5. Newbornshoot
      Bekijk
      content-image

      In de kraamperiode en in de eerste weken na de bevalling groeit je baby zo snel! Ook verandert er voor jullie een heleboel in deze tijd. Als moeder moet je nog bijkomen van de bevalling en wennen aan een nieuw leefritme. Erg mooi is het om dan een newbornshoot te laten doen, zodat je altijd terug kunt kijken naar hoe klein, lief en perfect je kleintje was in die eerste hectische weken.

    • 6. Kraamzorg en het voeden van je baby
      Bekijk
      content-image

      De kraamverzorgende is de eerste acht tot tien dagen na de geboorte bij jou thuis. Een belangrijke taak van haar is ervoor te zorgen dat je kindje gezond en veilig wordt gevoed. Pasgeboren kindjes hebben veel energie nodig om te groeien en warm te blijven. Voeden kan best lastig zijn. Je kraamverzorgende helpt je daarom graag om met succes je kleintje te voeden.

    • 7. Kraamvisite
      Bekijk
      content-image

      Kraamvisite ontvangen kan iets zijn waar je echt niet op zit te wachten met de gebroken nachten, een vermoeid lichaam na de bevalling en een rollercoaster van emoties waar je je in bevindt met een pasgeborene. Bedenk dus altijd dat de gezondheid van je baby en die van jou belangrijker is dan kraamvisite. Houd het ontvangen van kraamvisite leuk en gemakkelijk voor jezelf met deze tips!

    • 8. Kraamtranen en Baby Blues
      Bekijk
      content-image

      Moet jij kort na de geboorte van je baby plots ongelooflijk huilen, zonder een duidelijke redenen? Of ben je gewoon helemaal in de war na zo’n heftige bevalling en een klein wezentje die ál jouw aandacht nodig heeft? Het is prima als het allemaal even te veel wordt in de kraamtijd, je hebt gewoon een beetje last van kraamtranen, ofwel de baby blues!

    • Feed

    • Mijn week

    • Cursusportaal

    • Community

    • Dashboard