In 2020 ben ik getrouwd met mijn man in Colombia. Hij is Nederlands, en ik ben Colombiaans, dus je kunt wel zeggen dat ik een expert ben in het omgaan met cultuurverschillen. Kort na onze bruiloft besloten we om een poging te wagen om onze kinderwens in vervulling te laten gaan. Mijn partner is immers wat ouder dan ik, dus we wilden niet te lang wachten met kinderen. De coronaperiode begon op dat moment, en het bracht veel onzekerheid met zich mee. Ik liet mijn spiraal weghalen, begon met het in kaart brengen van mijn vruchtbaarheidscyclus en besteedde aandacht aan de verandering in mijn hormonen. Ik bracht ook een bezoekje aan de huisarts om een uitstrijkje te laten maken om na te gaan of alles in orde was. Ik begon met het slikken van foliumzuur en ging veel sporten. Kortom, ik probeerde zo gezond mogelijk te leven om op korte termijn een kleintje in ons leven te kunnen verwelkomen.
We waren redelijk sceptisch, omdat het vaak nog een tijd kan duren voordat je zwanger wordt. Dat was bij ons niet het geval; ik was direct zwanger! Dat zorgde voor gemengde gevoelens. We waren verbaasd dat het zo snel lukte, maar bovenal natuurlijk enorm blij dat er een kleintje op komst was.
Ik vind het prachtig dat er initiatieven zoals Moeders voor Moeders bestaan, die de kansop een toekomst met een kindje voor wensouders vergroten. Bij vrienden en vrouwen in mijn werkcommunity heb ik gezien dat zwanger worden niet altijd vanzelfsprekend is. Een zwangerschap kan eindigen in een miskraam, of zwanger worden wil helemaal niet lukken, wat voor een grote teleurstelling kan zorgen. Dit zijn momenten in het leven die een enorme impact kunnen hebben, met name op emotioneel vlak. Tijdens mijn zwangerschap heb ik meegedaan aan Moeders voor Moeders om deze wensouders te steunen. Enerzijds door mijn urine te doneren, en anderzijds doordat wensouders (hopelijk) weten dat er heel wat moeders, waaronder ik, achter hen staan!
Wat gebeurt er met je urine?
Jouw urine wordt voor de volle 100% gebruikt voor het vervaardigen van humane vruchtbaarheidsmedicijnen. Meer informatie hierover lees je op de website van Moeders voor Moeders